Само за предприемчиви –Имот в Банско

22.06.2016 Автор: Имоти Банско БГ ЕООД

снимка на Само за предприемчиви –Имот в Банско

За разлика от морето, планината е актуална през всички сезони.
Имоти Банско предлага жилища на цени от 10 000 €

Дълго време идеята за лятна почивка се е свързвала предимно с прохладния бриз, горещият пясък и бистрите води по плажните ивици на морските курорти. В последно време обаче, утеснени от пъстрата и шумна навалица по морския бряг и отблъснати от съмнителната чистота на вълните, все по-често летовниците предпочитат планината пред морето.

И това не е никак странно – обвитите в нежното птиче чуруликане зеленина и тишина, отдалечеността от хора, грижи и тревоги и разходките на чист въздух действат изключително благоприятно върху стресираната от забързаното делнично ежедневие душа.

Естествено, този факт не остава незабелязан от инвеститорите. Затова и през последната година чуждестранните купувачи, традиционно търсещи морски имоти, проявяват засилен интерес към планинските курорти и в частност към Банско.

Всъщност, защо точно Банско? Уютно сгушено в полите на Пирин, градчето предлага отлични условия за отдих и развлечение както като летен,така и като зимен курорт. Известен с дълго задържащата се снежна покривка и добре поддържаните писти, Банско е един от домакините на европейски и световни състезания по ски-алпийски дисциплини и биатлон, което от своя страна го прави притегателен център за стотиците, желаещи да наблюдават отблизо надпреварата за купите. Това пък е чудесна възможност за собствениците на ваканционни имоти, които, отдаващи под наем жилища или стаи от тях, припечелват допълнителни доходи. Предприемчивите, избрали да закупят собственост в Банско, не губят и през лятото, тъй като прохладният планински климат и живописната природа, идеални за излет и туризъм, силно привличат любителите на тишината, скаутските преходи и лагерните огньове.

Дори и сами по себе си, споменатите дотук варианти за отдих и развлечение, правят покупката на недвижима собственост в Банско сигурна инвестиция. И сякаш това не е достатъчно – повлиян от кризата, вторичният пазар на имоти предлага множество вак​анционни жилища в планинското градче на учудващо ниски цени. Желаещите да се сдобият с недвижима собственост в Банско могат да избират между старинни и самобитни къщи, луксозни апартаменти, хижи, хотели, комплекси и СПА центрове. Отличната локация на града и идеалните условия за ваканция и забавление без съмнение съвсем скоро биха възвърнали вложените в покупката средства. Все пак говорим за Банско – един от най-популярните и посещавани планински курорти у нас.

Автор: Христина Ангелова