• Начало
  • Блог
  • Предимствата на къщата като избор за ваканционен дом

Предимствата на къщата като избор за ваканционен дом

22.06.2016 Автор: Имоти Банско БГ ЕООД

снимка на Предимствата на къщата като избор за ваканционен дом

Всеки един, решил да закупи собствен жилищен имот, несъмнено се сблъсква с въпроса дали да предпочете къща или апартамент. Този на пръв поглед банален въпрос съвсем не е маловажен, защото неговият отговор определя целия по нататъшен избор на жилище, съобразно критериите за удобство и функционалност на бъдещия собственик. Затова и, когато са изправени пред дилемата „къща или апартамент”, желаещите да се сдобият с имот трябва да вземат изключително добре обосновано и мотивирано решение. Още повече, ако става въпрос за ваканционен имот, имащ потенциала да донесе приходи на своя притежател.

В случай че се търси курортен имот, първото и най-важно решение би трябвало да е свързано с местоположението на имота и възможността му да осигури целогодишна посещаемост на летовници.

А условия за отдих и забавление през всички сезони предлагат единствено планинските курорти – ски-алпийски дисциплини през зимата и селски и еко туризъм през лятото. Но, ако говорим за Банско и Разлог, имаме и нещо много повече – едно от най-добрите голф игрища у нас. А това, подсилено с близостта до Баня и Добринище, известни с лековитите си минерални извори, украсено с живописните гори и високи върхове на околните планини Пирин, Рила и Родопите, правят района на Банско изключително подходящ избор за решилите да закупят ваканционен дом.

Следваща стъпка, след избора на курортните селища в Банско и региона като най-подходяща инвестиция за бъдещ имот, е логично да бъде съобразяването на типа жилище (къща или апартамент), с възможността да донесе максимално бързо печалба и възвръщане на средствата, вложени в покупката му. Затова, в случай, че имотът ще се използва за отдаване под наем, е желателно той да бъде избран от обявите на къщи за продан.

Защо изборът на къща е добър избор?

Една къща, предлага много удобства – самостоятелни стаи, двор с китна цветна градина, люлка за децата, кът за отдих, място за барбекю на дървени въглища, басейн…

А в случай, че така предложеното жилище изглежда прекалено скъпо, за да е по джоба на всеки, добрата новина е, че за да бъде посещавано от туристи, съвсем не е нужно местоположението му непременно да е в скъп курортен комплекс в центъра на Банско. Имотите в покрайнините или съседните на ски курорта ваканционни селища (като Разлог, Баня, Добринище, Горно и Долно Драглище), също предлагат кокетни и привлекателни за туристите имоти, още повече, че цените на селските къщи в района са по-достъпни и приемливи за българските купувачи. Такива са и цените на офертите за продажба на парцели – желана покупка от предприемчивите, искащи да моделират жилището си според своите разбирания за стил, комфорт и функционалност и разполагащи с достатъчно средства, за да си позволят строеж на къща, хижа или хотел.

Всъщност, тези хора са готови да платят цената, необходима за реализирането на проекта им, защото виждат в него огромния потенциал за успех – печалбата от експлоатацията на имота. Тези хора не рискуват. А са сигурни в това, което правят. Защото знаят, че покупката на къща или парцел в района на Банско е едно от най-добрите решения, което могат да вземат, за да увеличат доходите си. Те са сигурни, че ще спечелят. А не е ли това, което искате и Вие?

Автор: Христина Ангелова