• Начало
  • Блог
  • Покупка на недвижими имоти с инвестиционна цел

Покупка на недвижими имоти с инвестиционна цел

22.06.2016 Автор: Имоти Банско БГ ЕООД

снимка на Покупка на недвижими имоти с инвестиционна цел

Инвестициите в недвижими имоти може да звучи лесна задача, но всъщност далеч не е така.

Това е повече от обикновена покупка на недвижими имоти, ремонт и продажба с печалба или отдаване под наем. За съжаление, този комплексен бизнес не е толкова прост, колкото изглежда и със сигурност не е за всеки. Затова, трябва да си отговорите на следващите въпроси, преди да се впуснете в пазара на недвижими имоти, в търсене на подходящи за инвестиция апартаменти или други парцели:

Разполагате ли с достатъчно свободни парични средства?

В различни предавания по телевизията се появяват различни гурута в тази област, които започват да ни убеждават, че това е много доходен бизнес и едва ли не е достатъчно само да седим в домовете си и да чакаме парите сами да започнат да идват при нас. Всъщност нещата не са точно такива, каквито се опитват да ни ги представят, тъй като самата инвестиция в недвижими имоти е доста голяма. В случай, че не разполагате с необходимите средства, можете да се спрете и на такива, получени от банкови кредити. Тогава обаче трябва да знаете, че е нужно те да бъдат погасявани в определени сроко, което пък от своя страна ще ви намали печалбите, особено ако отдавате под наем имотите. Освен това, не е сигурно, че ще успеете веднага да започнете да получавате дивиденти от инвестицията си, което ще натовари допълнително вашите финанси.

Можете ли да „замразите“ финансови средства?

Недвижимите имоти не са бърза инвестиция и парите, вложени в нея не са толкова оборотни. Затова трябва да имате достатъчно допълнителни средства, които да използвате при възникване на извънредна ситуация. Когато купувате недвижими имоти с ясната цел инвестиция, задължително имайте това в предвид!

Достатъчно спокойна личност ли сте?

Недвижимите имоти са игра на нерви и изчакване. Особено на днешният пазар, който е доста бавен. Това от своя страна има предимствата, че при покупка на недвижими имоти точно сега, вие ще можете да откриете доста по-евтини жилища, които в бъдеще да продадете на по-добра цена. Не забравяйте, че като цяло недвижимите имоти обикновено са стабилна и надеждна инвестиция, но с уговорката, че ако търсите мигновена печалба или бързо натрупване на пари, трябва да се насочите към друг вид бизнес.

Имате ли достатъчно енергия?

Дали става въпрос за търсене или справяне с наематели, поддръжка на имотите или друго, всичко това ще ви коства доста усилия. Затова, преди да скочите в имотния пазар, бъдете сигурни, че разполагате с достатъчно време и енергия, а също и желание. Този бизнес е много вълнуващ, но и доста сложен, затова ако имате нужда от компетентна помощ, не се колебайте да се допитате до доказани специалисти в областта, който със сигурност ще ви помогнат да вземете правилното решение.

Източник: http://www.imotifree.bg/