• Начало
  • Блог
  • Милена Миленкова: Тайната на успеха се крие в това да обичаш професията си

Милена Миленкова: Тайната на успеха се крие в това да обичаш професията си

22.06.2016 Автор: Имоти Банско БГ ЕООД

снимка на Милена Миленкова: Тайната на успеха се крие в това да обичаш професията си

Милена Миленкова работи като агент на недвижимите имоти в Банско и региона от 2009г. За кратко време тя се превръща в един от най-популярните брокери на ваканционни жилища в района на планинския курорт, а броят на клиентите, доволните от услугите й, расте непрекъснато. Това беше информацията, която имах за Милена, преди да взема интервю от нея. Задачата ми бе да открия причината за успешната й реализация като консултант по сделките с недвижима собственост в района на Банско:

Аз: Здравей, Милена. Въпреки че работиш в сферата на недвижимите имоти едва от няколко години, имаш завиден успех. На какво отдаваш този факт?
Милена: Здравей. Мисля, че успехът не зависи само от сферата, в която работиш, а от мотивацията и от отношението към хората, които се нуждаят от услугите ти. Ако си добър, откровен и честен човек, и се отнасяш сериозно и отговорно към работата си, ще имаш успех във всяка една професия, която избереш.

Аз: Значи ли това, че за да си професионалист в своята област, е достатъчно просто да имаш добър характер? 
Милена: Не, естествено. Това, което имах предвид с характера беше, че всички ние обичаме да общуваме с добри и позитивни хора. И че ако си такъв тип човек, ще имаш много повече контакти, в това число и професионални, защото, за разлика от колегите ти, отпечатали негативните емоции на лицата си, общуването с теб би донесло много повече свежест в ежедневието на клиентите ти.

Аз: И ти печелиш клиенти с лъчезарната си усмивка?
Милена, смеейки се: Не е само усмивката. Успех може да постигнеш само тогава, когато обичаш професията си. Това те кара да търсиш все повече и повече нова и разнообразна информация, за да се развиваш в своята сфера, а когато си запознат със спецификите й в най-дребните детайли, няма как да не предоставиш и на клиентите си достъп до твоите знания и информация. По този начин, професионализмът и качествените ти услуги те правят предпочитан партньор за хората, които се интересуват от услугите, които предлагаш.

Аз: А може ли да ми кажеш нещо повече за тези услуги? Не е ли прекалено скъпо да се закупи имот чрез посредник, какъвто си ти?
Милена: Въпреки че това е доста разпространен мит сред незапознатите с пазара на жилищни имоти, в действителност нещата са различни, защото участието на един брокер в сделка с недвижима собственост гарантира, че продаваното жилище е 100% необременено с имуществени тежести и спорове. По тази причина цената, каквато и да е тя, е много по-приемлива от тази на имот, закупен чрез сделка между двама души, незапознати с правните аспекти на покупко-продажбата, можещи да се окажат недобросъвестни един спрямо друг.

Аз: А как съумяваш да спечелиш доверието на клиентите си, гарантирайки им, че няма как след сключването на сделката да се окаже, че са пропилели парите си за спорен имот?
Милена: С изрядни документи.

Аз: Има ли нещо специфично в сделките с ваканционни имоти в Банско?
Милена: Да, има. Специфичното е, че имотите, които предлагам, в района на Банско, Разлог и голф-игрището, се намират в красиви планински курортни местности и, и за разлика от морето, са посещавани не само през лятото, но и през зимата. Затова и могат да бъдат ползвани и като места за живеене, и като собствен дом за летуване, и като имот за отдаване под наем за курортисти. Това е и причината по-голямата част от клиентите ми да гледат на планинския си имот като на сигурна и доходоносна инвестиция.

Аз: А това действително ли е така? Няма ли след време имотите в Банско да се обезценят?
Милена: Това е едно от най-нелогичните предположения, които съм чувала. Банско е известно като зимната столица на Балканите, домакин на световни и европейски първенства, привличащ посетители от цял свят не само със снежните си писти, но и с условията си за летен селски и еко-туризъм и организирани скаутски походи. Планинските курорти имат достъп до конна база, голф игрище и вода от лечебните минерални извори на Добринище и Баня. И всичко това е подсилено с живописната гледка на величествените върхове и девствените гори на планините, заобикалящи региона – Рила, Пирин и Родопите.
Би ли могъл някога имот в такъв район да се обезцени?

Знаете ли, сериозно се замислих над думите на Милена. И затова, не се учудвайте, ако ме срещнете из улиците на Банско с нея. Реших да отида на няколко огледа. Защото наистина – може ли имотите в Банско някога да се обезценят? Стискайте ми палци, да ви стана съседка.

Автор: Христина Ангелова