Защо се купуват имоти в банско?

22.06.2016 Автор: Имоти Банско БГ ЕООД

снимка на Защо се купуват имоти в банско?

ЗАЩО СЕ КУПУВАТ ИМОТИ В БАНСКО?

В последно време пазарът на имоти в Банско е изключително оживен. Този факт обаче не озадачава посредниците при сделки с недвижими имоти, които смятат това явление за напълно логично и обяснимо. Според тях, на първо място, атрактивните ваканционни жилища привличат бъдещите купувачи с ниските си и достъпни, дори за българските клиенти, цени (в една от агенциите „Имоти Банско” се продават жилища на цени, започващи от 10 000 €). Естествено, по-близкото разположение на имотите до ключови места като голф-игрището и ски лифта ги оскъпява, но в момента определящо за купувачите е финансово изгодното жилище, без значение от локацията му в града, твърдят брокерите в Банско.

Затова и, избирайки имоти с по-приемливи и ниски цени, част от клиентите, неразполагащи със заделени средства, поемат риска да изтеглят кредит, ипотекирайки бъдещия си имот. 

Защо го правят ли? Това, според брокерите, е втората важна предпоставка за купуването на имот в района на Банско – заради отличното географско разположение на обектите, даващо възможност да се използват, както като жилище за постоянно или временно ползване, така и като отдавана под наем квартира. И понеже обикновено големите групи курортисти резервират места в хотели, бъдещите собственици на имоти търсят малки по площ жилища, които, не само че са по-евтини, но и са по-подходящи за отдаване под наем на един или няколко човека.

И докато някои разчитат на бавното, но сигурно възвръщане на първоначалния капитал, чрез използването на жилището като квартира за летовници, други, привлечени от ниските цени, търсят ваканционни имоти само с идеята за скорошна препродажба, естествено за сума, по-висока от тази, която са заплатили при покупката. Срещат се и трети, които пък решават да спестят сумите, давани за нощувка в скъпите хотели и гледат на имота си като на собствена почивна станция.

Без значение обаче за какво ще се използва жилището в Банско, то дава много повече възможности за печалба, отколкото един имот в обикновено, неизвестно българско градче. „Просто няма как един ваканционен имот в района на най-посещавания планински курорт да не донесе сигурна печалба на собственика си”, обобщават агентите на имоти и тръгват към поредния си оглед…

С агентите на „Имоти Банско” разговаря Христина Ангелова