Заразени от „любов към Пирин”

22.06.2016 Автор: Имоти Банско БГ ЕООД

снимка на Заразени от „любов към Пирин”

За пътеводителя на Ангел и Калина Гушеви

За тези, които желаят да се запознаят по-добре с различните туристически маршрути по високите била и върхове на Пирин, книгата на Ангел и Калина Гушеви – „Пирин – туристически траверси”, би било едно чудесно ръководство. Написана с идеята да запълни липсата на туристическа литература за планината, книгата съдържа част от опита на авторите из красивите и живописни планински местности.

Започвайки с кратки исторически и географски данни за Пирин, пътеводителят не само не пропуска статута на планината като национален парк и включените в него резервати, но и посочва актуална информация за хижи и заслони, служещи за опорни пунктове при различни туристически траверси.
За желаещите да се насладят на красотата на Пирин не липсват и практически съвети – както за подготовката и провеждането на похода, така и избора на добра и съвременна туристическа екипировка.

Запознали читателите с тази предварителна информация, авторите преминават към основния раздел на книгата – илюстрования пътеводител, съдържащ 16 кратки пътеписа, богато пояснени и допълнени с графики и снимки на пиринските панорами, откриващи се по високите била на Пирин.

Представените траверси са подбрани така, че да могат да бъдат изминати за един ден, и предвид силно ограничените възможности за къмпинг в национален парк  Пирин, са с посочени начален и краен пункт в хижа или заслон.

Изключително полезно четиво както за начинаещи, така и за опитни планинари, пътеводителят на Ангел и Калина Гушеви, заразени от „любов към Пирин”, мотивира читателите да опознаят и обикнат още повече планината. В случай че сте от тях, можете не само да посещавате планината веднъж или два пъти в годината. А можете да я направите ваш дом, изберете ли да закупите имот в красивия планински регион - Банско.

 

Автор: Христина Ангелова