Доказано печеливша инвестиция

22.06.2016 Автор: Имоти Банско БГ ЕООД

снимка на Доказано печеливша инвестиция

Имоти Банско предлага жилища на цени от 10 000 €

Всеки знае, че най-сигурната инвестиция по време на криза, е покупката на недвижима собственост. Но не каква да е собственост, а такава, която закупена на ниска цена днес, след време ще донесе гарантирана печалба на собственика си. Всъщност, точно това осигурява покупката на един ваканционен имот. Но не имот по Черноморието, което е атрактивно само през лятото – едно жилище в планинския курорт Банско несъмнено би се оказало много по-изгоден вариант. Причината за това е проста – наложил се като един от най-добрите планински курорти не само у нас, но и в Европа, Банско  очарова своите посетители, както със снежната си покривка през зимата, така и с живописната си природа през лятото. И това не е всичко – в момента цените на имотите са примамливи не само за чужденци, но и започващи от 10 000 €, са достъпни и за българските купувачи.

Безспорно добрата инвестиция обаче би могла да се окаже и грешна – доста често, подмамени от идеята за собственост в планински курорт, купувачите се оказват жертва на недобросъвестни собственици на жилища и губят както желаният имот, така и спестените за покупката му средства.

Неприятните последици от една такава „сделка” лесно биха могли да бъдат избегнати с помощта на една добра агенция за недвижими имоти. Една от тези агенции, известна с дългогодишния си опит и утвърдени позиции на вторичния пазар на жилища, е „Имоти Банско”, чиито брокери споделят, че докато чужденците купуват обзаведени ваканционни жилища за лично ползване, то българите гледат на имотите в планинските курорти като на собственост, която ще им донесе печалба. Затова и предпочитат студиа и малки апартаменти, които впоследствие могат по-лесно да се препродадат или да се отдадат под наем.

Без значение обаче дали закупеният ваканционен имот ще бъде предназначен за отдих на собственика си или ще е използван като квартира, то той несъмнено би могъл да се окаже една печеливша инвестиция. Стига да е направена по правилния начин - с компетентната юридическата закрила на агенцията за недвижими имоти.

Автор: Христина Ангелова