Забавления в Банско – част 4

18.05.2016 Автор: Недвижимость Банско БГ

снимка на Забавления в Банско – част 4

Това е четвъртата, последна част, от нашата поредица за забавленията в Банско. Може да прочетете още за зимните спортове и възможностите за релакс и удоволствия в Банскокултурата и историята в Банскоинтересните места за любителите на природата и животните край Банско.

Тук продължаваме с още няколко възможности за забавление, които се отличават със своята екстремност, приключения и силни усещания. И така, Банско и районът около него предлагат рафтинг, планинско колоездене, сафари и преходи с ATV. Научете повече.

14. Рафтинг

Близо до най-добрия ски курорт у нас и на Балканите – Банско – текат две от най-красивите български реки – Места и Струма. Те са подходящи не само за освежаващи разходки по бреговете им, но и за по-екстремни изживявания.

Спускането с рафт по Струма започва в тихи води, но само, за да продължи в пенливите бързеи на Кресненското дефиле. В тези буйни планински води рафтингът е истинско, адреналиново удоволствие за всички, които го практикуват. Краят на речното „трасе“ е живописната долина до гр. Сандански.

Река Места е доста по-спокойна от Струма, което я прави подходяща за начинаещите в този проключенски воден спорт. В Места може да се упражняват различни техники на гребане и навигиране.

Хотелите в Банско работят с проверени и доказали се в работата си рафтинг клубове, които препоръчват на гостите си.

15. ATV

Динамичната Пирин планина предлага и много модерното и все по-предпочитано през последните няколко години удоволствие, наречено преходи с ATV. Карането на бъги в планината е съпроводено с тръпката от офроуд карането – през реки, потоци и неравен терен. Екстремного забавление предлага приключение, вълнение от случайните срещи с дивата природа, тръпка от карането на труден терен, спиращи дъха гледки.

16. Сафари

Наред с рафтинга и ATV-тата, към особено екстремните спортове добавяме и още един – сафари в Банско.

Забавление, опасности, приключения, изостряне на сетивата, красива природа... всично това, събрано в една дума – сафари. Към това ще прибавим и красивите гледки, които са истински находки за фотографите.

Сафарито в Банско се извършва с подходящи руски джипове, а за доброто прекарване на туристите в Пирин, решили да се докоснат до това приключение, на разположение е опитен водач, който не само познава терена, но и показва най-интересното на „ловните“ групи.

17. Колоездене

Планинското колоездене определено не е за всеки. Тези, които го практикуват, трябва да имат голям контрол върху колелото, емоциите и реакциите си. Въпреки това обаче, всички любители на планинското колоездене знаят, че без падане не може – колкото и да са опитни! Може би това е най-привлекателното на карането на колело в планината?

В Пирин може да карате байк с опитен водач-велосипедист, сам или в група – така ще се насладите не само на колоезденето, но и на приятна, забавна компания!

Банско предлага чудесни възможности за планинско колоездене – маршрутите са много разнообразни и с различно „предназначение“ – релакс или екстремно спускане!

Както виждате, Банско и районът около него са привлекателни не само през зимата, но и през летните месеци – тук винаги има какво да се прави, какво да се види. Забавленията са безброй и са за всеки вкус – тихи и релаксиращи или екстремни и приключенски. Необходимо е само да изберете „вашето“ и да потеглите към Банско. Тук ви очакваме!